От света блог за всичко

Портал за новини, интересни и загадъчни събития и всичко останало

Фешън Калърс - Дамски Туники

SEO оптимизация - какво е това

SEO е важно за Вашия сайт, за Вашия бизнес.

За да може сайтът Ви да стигне до възможно най-голям брой посетители, които по-късно ще станат клиенти има SEO оптимизация. Промоция в търсачките, промоция на уебсайтове, промоция в интернет - има много имена за SEO оптимизация, само целите и методите за постигането са сходни.

За по-ясна дефиниция, сео оптимизацията е набор от мерки и действия, насочени към популяризираният ресурс. Такъв заема най-високото място в класацията на търсачките. Както знаете, човек, който търси информация в интернет, прави само няколко стъпки и не влиза. Ето защо, колкото по-висок е рейтингът на сайта (в идеалния случай, разбира се, на първо място), толкова повече хора ще го посетят.

Seo-оптимизацията е разделена на две основни части: вътрешна и външна. Вътрешната оптимизация означава работа директно върху самия проект, неговия семантичен и технически компонент.

Вътрешната SEO оптимизация е:

- Подобрено съдържание: висококачествени уникални текстове, интересни за потребителите;

- Избор на ключови думи, според които уеб ресурсът ще бъде намерен от потребителите;

- Премахване на техническите грешки (отстраняване на грешки в кода, отстраняване на дублирани страници и т.н.);

- Други действия, насочени към привлекателността на потребителите.

Външната SEO оптимизация е предимно закупуването на връзки към сайта. Фактът е, че търсачката вярва, че ако потребителите в интернет се позовават на определен ресурс, това показва неговата полезност и необходимост.

Външната оптимизация е:

- Закупуване на временни връзки с обмен характер. На донорския сайт се поставя връзка за платеното време, което води до целевия ресурс;

- Публикуване на статии. Този метод на популяризиране е най-скъп, тъй като в допълнение към таксата за рекламиране рекламодателят ще трябва да плати на копирайтър писател за самата статия, която задължително трябва да бъде качествена и уникална;

- Закупуване на "вечни" връзки. В този случай, пласирането се изплаща само веднъж и връзката остава завинаги от донорите на мрежата. Естествено, цената на това настаняване е значително по-висока от наемната цена.

В най-общ смисъл, разбрахме каква е SEO оптимизацията. Сега ще разберем защо е необходимо и дали изобщо е необходимо.

Промоцията за търсачки, SEO е  необходим за създаването на търговски уеб проект за привличане на нови клиенти, за представяне на продукти и услуги. По този начин се оказва, че SEO оптимизацията е реклама в интернет на дадена компания. Вашият магазин е на първите места и заинтересованият потребител ще го посети преди всичко, ресурсът изглежда приятно, удобен за използване и полезен - сега потребителят вече е потенциален клиент. Според статистиката със СЕО повече от 30% от клиентите идват. Ползата е очевидна.

С услугите на eXtremeSEO стават чудеса.