От света блог за всичко

Портал за новини, интересни и загадъчни събития и всичко останало

Фешън Калърс - Дамски Туники

Съвет за всичко с Interpolezno.com

Тази страница съдържа малък списък с полезни съвети за всеки ден.

Гъба за саксии за цветя

Ако решите да трансплантирате стайни растения, тогава не забравяйте да приложите следния малък, но ефективен трик. Поставете обикновена навлажнена гъба на дъното на саксията. След това изсипете малко земя в саксията и тя може да започне да засажда цветя. Такъв "дренаж" ще удължи времето на пребиваване на влагата в земята. Плюс това, възможността за пълнене на тигана ще бъде изключена, ако случайно прекалите с поливането.

Премахване на петна от вино

На килима се появява винено червено петно? Не се паникьосвайте! Без да чакате петното да изсъхне, изсипете малко количество бяло вино върху него, с гъба разтрийте това място. Следващата стъпка е да навлажнете гъбата в студена вода и да измиете проблемната зона. След това поръсете сол върху петното, изчакайте около десет минути, докато солта абсорбира влагата. Остава да вакуумираме килима.

Захар за злато

Златните предмети след известно време губят блясъка си. Но винаги може да ги върнете към предишния им вид. Сложете в чаша вода, добавете две чаени лъжички захар, оставете разтворът да се утаи за около два часа. Вземете златния накит и поставете неговия захарен разтвор. След това продуктът трябва да бъде изваден и измит с топла вода.

Как да се отървете от тютюнева миризма по мебелите

Този проблем може да бъде решен с помощта на обикновена сода за хляб. Вземете влажна парцал и избършете повърхността на дивана и стола, след което трябва да поръсите содата за хляб. Изчакайте приблизително четири часа. Остава да вакуумирате с прахосмукачката вашите мебели.

Подмладяващи ябълки

Една чаша пресен сок или няколко ябълки на ден ще ви помогнат да се подмладите! Учените откриха невероятно вещество в плодовете - епикатехин полифенол. Той удължава живота на кръвоносните съдове и сърцето, предпазвайки от инсулти и инфаркти.

Още интересни статии, съдържащи полезни съвети, може да откриете в ИнтерПолезно.com.