От света блог за всичко

Портал за новини, интересни и загадъчни събития и всичко останало

Фешън Калърс - Дамски Туники

Хранене на растенията с мляко

Тайната на луксозната цветна градина е проста: растенията трябва да се обичат, а не просто да се поливат. Те харесват да се хранят своевременно. В края на краищата, когато едно цвете седи дълго време в саксия, върху вода, няма да видите сочните му листа или буен цъфтеж.

Изненадващо, млякото е ежедневен продукт за нас и истински деликатес за растенията! Нека сега да ви кажем как правилно да приготвяте и използвате дресинга за саксии.

Дресинг от мляко за растенията

Особеността на дресинга с млякото са в това, че не само подхранва растенията с микроелементи, но и лекува почвата. Той съдържа полезни бактерии, чието възпроизвеждане предотвратява появата на гъбички и плесени, вредни за кореновата система. В допълнение, тези бактерии са в състояние да синтезират витамини, минерали, фитохормони и други биологично активни вещества, необходими за живота на растенията.

Стайните рози, здравец, азалия, иглики, аспержи, фикуси са особено подвластни на силата на млякото. С него, те просто стават луксозни!

Как да приготвите мляко дресинг

Съставките:

100 мл прясно мляко;

1 литър вода;

3 капки йод.

Приготвяне и употреба

Комбинирайте мляко с вода, добавете йод. Разклатете сместа.

Един час, преди поливане на саксиите, разредете с обикновена чиста вода. Млечната вода не трябва да се излива директно в суха почва.

Сипете 3–6 с. л., в зависимост от размера на съда. л. варен тор. Подхранвайте растенията с този разтвор веднъж на 2 седмици.

Пръскане на стайни растения

Същият състав може да се използва и за напръскване на растенията. Млечната вода образува тънък филм на повърхността на листата и стъблото, който предпазват цветето от най-досадните вредители: паякообразни акари и всякакви видове насекоми. По този начин може да се борите с брашнеста мана, за да не използвате химикали.

Важно: Млечната вода не е подходяща за подхранване на палми, кактуси и сукуленти.

Разсад на перваза на прозореца

Не само цветята на закрито, но и градинските култури харесват подхранване с дресинг от мляко. Такива са домати, патладжан, всички видове зеле, краставици. Млякото по време на цъфтежа е особено ценно. Затова от полза ще е за градинарите да се запознаят с този метод!

За Почистване на дворове в София и окръга последвайте връзката, която ще ви отведе на правилния сайт.