От света блог за всичко

Портал за новини, интересни и загадъчни събития и всичко останало

Фешън Калърс - Дамски Туники

Розмарин – ползите за дома

Има поверие, че розмаринът расте само в къщата на добрата домакиня. Ето защо, помислете за красива пищна зеленина от розмарин, сякаш от самата природа.

За да отглеждате розмарин на перваза, имате нужда не само от желание, но и от някои прости градински инструменти и спазване правилата за грижа по растението. В резултат на това, може да имате разклонен ароматен храст, който да е гордост за вас и от полза в къщата.

Розмари в апартамента

Розмариновият храст не е само декоративно растение. Това е най-силният пречиствател на въздух! Струва си да прокарате дланта си по клоните. С него стаята ще е изпълнена с ободряващ аромат, полезен за вас и разрушителен за бактериите. В сезона на настинките е особено вярно. В допълнение, ароматът на розмарин има благоприятен ефект, върху нервната система, активира мозъка, повишава способността за учене и запомняне.

Ароматът от розмарин е страхотен и с него ще имате свежа подправка през цялата година! Розмаринът се комбинира с всякакъв вид месо и птици, подходящ за патладжан, картофи и боб. Щипка натрошени листа ще е подходяща, както в бъркани яйца с домати, така и в салата от пресни зеленчуци. Е, няма какво да кажем за чай от розмарин - той е супер здравословен и невероятно ароматен.

Розмарин в чинии

Клончета розмарин са отлична суровина за приготвяне на домашна козметика: тоник за растеж на косата, лосион за почистване на кожата, инфузия за релаксираща вана.

Надяваме се тези съвети да са ви били полезни, а информацията ценна. Ако ви трябва съдействие за нещо: Извозвам боклуци от домовете на хората.