От света блог за всичко

Портал за новини, интересни и загадъчни събития и всичко останало

Фешън Калърс - Дамски Туники

Как да отглеждаме розмарин на перваза на прозореца

Най-добре е да започнете да отглеждате розмарин, чрез резници. Не всеки опитен производител ще може да получи силен разсад от розмарин. Но заслужава да се опита. Сега екипът ни ви разказва за най-простия начин.

Как да отглеждаме розмарин чрез рязане

Пригответе резниците. За да направите това, отрежете младите издънки от възрастен храст и почистете долната им част от листа. Оставете клоните да изсъхнат за 2-3 часа, след което поставете в съд с вода.

Сменяйте водата в резервоарите на всеки 3 дни. Осигурете на резниците достъп до светлина и топлина.

Когато резниците се вкоренят, ги засадете в земята. Розмаринът расте добре в лека, пясъчна, некисела почва, която добре преминава във водата. Поставете контейнери с разсад, върху добре осветен перваза на прозореца.

Поливайте растенията, тъй като почвата изсъхва, но имайте предвид, че преовлажняването е вредно за розмарина.

Когато разсадът се вкорени и расте, откъснете част от върховете, така че младите растения да бъдат по-великолепни.

Розмаринът е чувствителен към температурни крайности. В отоплителния сезон редовно пръскайте храстите. При появата на първата слънчева светлина и топлина, изкарайте саксиите на балкона.

Още съвети за любителите градинари. Забелязано е, че розмаринът обича интензивна циркулация на въздуха. За да укрепите стъблата на младите растения и да оформите буен храст в апартамента, трябва да поставите вентилатор до саксиите и да го включите за половин час на ден.

За съдействие по почистване и организиране на дома, не се колебайте да последвате връзката: Кърти чисти извозва Пловдив, демонтаж и рязане.