Грешка
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 81
 

От света блог за всичко

Портал за новини, интересни и загадъчни събития и всичко останало

Фешън Калърс - Дамски Туники

Как да отключим смартфона

Шансовете на вашият мобилен телефон да е вързан към един конкретен доставчик на услуги са реални. Ако се опитате да напуснете тази компания, телефонът ви няма да работи. Често това се оказва и най-голямата спънка, а мобилният телефон остава заключен.

Ако пътувате в друга страна и се опитвате да използвате услугата мобилен телефон мобилен телефон на друга компания на стария си телефон, няма да работите, един от двамата. Отново може да се окаже, че телефонът ви е заключен.

В зависимост от това какъв вид телефона имате и коя фирма за мобилни услуги използвате, може да сте в състояние да отключите телефона си. След това, вие ще имате свободата да използвате един и същ телефон с различни компании, или да преминете телефонни номера и сметки за услуги.

Ако някога сте се чудили каква е разликата между заключена и отключена мобилна система на телефон или ако някога сте се чудили дали телефонът ви може да се отключи или как можете да го направите е добре да знаете още:

Съществуват два типа мобилни телефонни технологии, които се използват от по-голяма част на доставчиците на мобилни телефонни и услуги в света. Глобалната система за мобилни може да е настроена и към самостоятелен режим на отключване.

Каква е разликата? GSM телефони използват абонаментни карти идентификационен модул (SIM). При SIM картата, която е малка карта, която е поставена в телефона се съдържат всичките контакти и настройки и това е свързано с вашия акаунт. Можете да вземете SIM картата навън, да я поставите в друг телефон и ако някой се обади на вашия номер, новия телефон ще звъни.

Можете също така да сложите различни SIM карта във вашия отключен телефон, а след това телефонът ще работи, с каквото и телефонен номер и сметка да е свързан с тази карта.

Ако е заключена системата, доставчикът на услуги е инсталирал някакъв софтуер на телефона, който обвързва ID номер на абонат на SIM картата на серийния номер на този конкретен телефон. Ако SIM картата и телефонът със серийния номер не съвпадат, телефонът просто няма да работи. СИМ-картата няма да работи в други телефони и телефонът няма да работи с други СИМ карти.

Съществува лесен начин да разберете със сигурност дали телефонът ви е заключен или отключен. Това може да стане като преместите вашата СИМ карта в апарат на приятел и да позвъните на номера си. Ако телефонът звъни, значи е отключен, ако ли не, значи е заключен или просто генерира грешка.